Заслужений відпочинок
Учительська доля… Тихесенько і незримо вона підходить до віконця, де щойно пролунав дитячий крик і залишає там часточку себе. А долі, як і люди, бувають добрі і злі, веселі і сумні, тихі і балакучі, а бувають універсальні, тобто вчительські. Тож, мабуть, далекого 3 жовтня 1952 року у віконце до новонародженої Софійки постукала саме вчительська доля, бо скільки себе пам’ятає, все мріяла учити дітей. Зразу ж після закінчення школи пішла працювати старшою піонервожатою у Заслуцьку восьмирічну школу. В 1970 році Софія Феодосіївна вступила на заочне відділення факультету педагогіки Ровенського державного педагогічного інституту ім. Д.З. Мануїльського, по спеціальності вчитель початкових класів, який закінчила у 1975 році. З 1978 року – вихователь дитячого садочка №4, а з 1982 року розпочалася педагогічна діяльність молодого вчителя початкових класів Бруяки Софії Феодосіївни у Дубровицькій СШ №1. Тут і відбулося становлення молодого спеціаліста як учителя, самоствердження і самовизначення у фахових пріоритетах – у невсипущій праці на уроках і позаурочно, у спілкуванні з досвідченими колегами, в інтенсивній самоосвіті.
З 1990 року Софія Феодосіївна – вчитель початкових класів Дубровицької СШ №2. 31 рік. Сухі цифри і факти, а за ними – сотні уроків і недоспаних ночей над учнівськими зошитами, сотні і тисячі допитливих дитячих душ і очей.
А вдома чекає сім’я… Люблячий чоловік – Леонід Степанович, з яким прожили в парі 47 років, діти – Алла і Олександр, а зараз і онуки – Софійка, Марійка, Улянка, Даринка – хто щойно народився, хто вже закінчує ВУЗ. І на всіх хватило люблячого серця, материнської ласки й турботи, ніжності.
З 2007 року Софія Феодосіївна освоїла новий напрямок педагогічної діяльності – інклюзивну освіту дітей з особливими освітніми потребами у Дубровицькій ЗОШ №2. Тут все потрібно було робити по-особливому: більше терпіння, сили волі, більше любові й доброти, чуйності, ласки, турботи. І з цим усім учителька впоралася. Її учні і їхні батьки до сих пір вдячні за це.
Розумна вчителька уміла порадіти в щасливі хвилини, підтримати, коли в цьому була потреба, вміла знайти ключик до кожного дитячого серця, побачити і запалити у дитячих душах іскорку доброти, порядності, чуйності.
А ще Софія Феодосіївна – душа нашого педагогічного колективу, впродовж 15 років була головою профспілки Дубровицької ЗОШ І-ІІІ ст. №2.
Софія Феодосіївна Бруяка – досвідчений, творчий, ініціативний педагог, спеціаліст вищої категорії та має педагогічне звання «Вчитель-методист». Сумлінний, дисциплінований, трудолюбивий педагог. А ще вона – великий оптиміст, як би не було на її життєвому шляху, але добро залишається в її серці вічно.
Коли дивишся на цю людину, на її красу, зовнішню й внутрішню, на її життєву силу і енергію, то здається, що час зупинився. Обличчя її завжди сяє добротою і ласкою, ніколи не має на ньому ні заздрощів, ні злості. Тому-то й не під силу вона часовим змінам.
Шановна Софіє Феодосіївно! Нашому колективу, звичайно, буде бракувати вашої присутності, але тепер ви можете відпочити і присвятити час собі і своїм захопленням. Попереду довгі роки життя, наповнені відпочинком та приємними емоціями. Нехай щастить!
 
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.
 
Меню сайту