Зустріч учнів з інспектором ювенальної превенції.

У сучасних умовах українського суспільства правове виховання є одним з найважливіших чинників розвитку особистості, становлення громадянського суспільства і демократичної правової держави, умовою формування правосвідомості громадянина. Правова освіта спрямована на отримання знань, навичок, ставлень і ціннісних орієнтацій, необхідних людині для ефективного соціального функціонування, реалізації її життєвих цілей і завдань.
З 04.11.2019 в Дубровицькій ЗОШ І-ІІІ ст.№2 розпочався місячник правового виховання. Метою проведення місячника є прагнення перетворити права на важливий регулятор життя і поведінки учня в умовах його соціалізації.
Сьогодні, як ніколи зростає важливість співпраці школи з працівниками правоохоронних органів. Адже профілактична робота дає можливість застерегти дітей від необдуманих вчинків, навчити як правильно діяти в конфліктних ситуаціях, як приймати зважені рішення, допомогти оволодіти навичками самозбереження.
19 листопада в нашій школі відбулася зустріч учнів 6-9 класів з інспектором ювенальної превенції сектору превенції Дубровицького ВП Сарненського ВП ГУНП в Рівненській області ст. лейтенантом поліції Гуторовою З.М., яка познайомила дітей з видами правопорушень, що часто зустрічаються у шкільному середовищі та на вулицях міста, наголосила, що таке булінг, як попередити таке явище і що робити, коли дитина опинилася в епіцентрі цькування. Вона звернула увагу на види відповідальності учнів та їх батьків за скоєні правопорушення та нагадала про правила безпечного користування Інтернетом, про шахраїв, що користуються віртуальним спілкуванням.
Такі заходи надають учням правову інформацію практичного характеру, знайомлять з типовими для їхнього віку соціально-правовими проблемами і способами їх вирішення, спираючись на конкретні норми законодавства України.

 

 

 

 

 

 
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.
 
Меню сайту