“Разом для найкращого Інтернету”
  Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.
  Діти та молодь мають бути ознайомлені з тим, як повідомити про неналежний або нелегальний контент, який вони бачать у соціальних мережах чи на тих сайтах, якими вони користуються. Вони мають отримати інформацію про організації, сайти, телефони гарячих ліній, де вони можуть отримати підтримку, якщо стали жертвою чиїхось дій в Інтернеті або потребують допомоги під час користування Інтернетом.
Метою Дня безпеки в Інтернеті є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді.
  Наша школа не стала виключенням та долучилася до проведення даних заходів. 7-8 лютого у Дубровицькій ЗОШ І-ІІІ ст.№2 було проведено ряд заходів для учнів з метою поглиблення їх знань про безпечний Інтернет. Вчителями інформатики Стрибулевичем К.В., Літвін О.М., Гладкою О.Ф., Чирук Л.І. було проведено тематичні уроки з метою формування в дітей навичок безпечного користування мережею Інтернет.
  Молодші школярі подивилися мультфільми про безпечне користування Інтернетом: «Нові корисні підказки. Увага! Інтернет!», дізналися більше про Інтернет-культуру, пригадати правила Інтернет спілкування та дали обіцянки їх дотримуватись, а також познайомилися з цікавими, а головне, безпечними Інтернет-ресурсами . Після перегляду діти відповідали на поставлені запитання, розповідали цікаві історії, пов’язані з використанням Інтернету, було проведено конкурси малюнків серед учнів 2 класу " Комп'ютер у моєму житті", 3 класу " Комп'ютер - помічник", 4 класу " Безпека в Інтернеті".
  Проводилися відео-уроки на тему: «Інтернет - користь чи прихована небезпека» з метою ознайомлення учнів з правилами поведінки в Інтернеті. Учні охоче обговорювали віртуальні загрози, які можуть завдати шкоди в реальному житті.
Класними керівниками та вчителями інформатики проведені години спілкування, які були направлені на розширення та поглиблення знань про безпечний Інтернет, соціальні мережі, сприяли обізнаності учнів про небезпеку, яка існує в Інтернеті та соціальних мережах, а також шляхи їх подолання. Було проведено виховну годину у 7-Б класі "Безпечний інтернет".
Для учнів 3 – 9 класів були проведені інформаційні бесіди «Неприємності в мережі Інтернет». Наголошувалося на позитивному та корисному використанні інформаційних технологій.
  Учні 9-Б класу разом з вчителями інформатики долучилися до створення проєктів на тему "Безпека в інтернеті". Школярі визначали шляхи попередження негативного впливу роботи в Інтернеті, ознайомилися з інформацією щодо безпечного використання сайтів для підлітків.
20 вчителів нашого освітнього закладу долучилися до “Всеукраїнського онлайн-флешмобу освітян до Дня безпечного інтернету”, який відбувся 08 лютого 2022 року о 14:00. Під час флешмобу зареєстровано рекорд України щодо виконання освітянами цифрових вправ у віртуальних кімнатах Google for Education. Захід відбувся в межах співпраці Google Україна та Міністерства освіти і науки України.
  Проведені заходи дозволяють зробити акцент на позитивному використанні технологій і вивчити роль, яку ми всі граємо в цілях сприяння створенню кращої і більш безпечної онлайн-спільноти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.
 
Меню сайту